Warning: getimagesize(images/maj-2013/kasi%20003.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/focusmk/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Warning: getimagesize(images/juni/dedo%20mraz%20na%20motor.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/focusmk/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Warning: getimagesize(images/juni/dedo%20mraz%202.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/focusmk/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Фондација „Фокус“ донираше работни материјали за активностите во психо – социјалните креативни работилници на Дневниот центар за лицата, корисници на дрога и други психотропни супстанции од Велес. Донацијата се состои од темперни и акрилни бои, бои за стакло, четки, конци, волница, лепаци и други материјали кои може да се употребат за изработка на декоративни предмети, украси, сувенири, накит во зависност од интересот и способностите на корисниците на Центарот.

IMG 9158 

По трет пат оваа година Фондација „Фокус“ додели финансиска помош за партиципација на еден студент за упис на факултет. Овој пат тоа е ученичка од ССОУ „Димитрија Чуповски“ која  со висок успех го заврши четиригодишното школување и постигна висок успех на државната матура, а потекнува од социјално  немоќно семејство.  Таа е запишана на Фармацевтскиот факултет – Скопје при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во државна квота во учебната 2013/2014 година.

kasi 003

Фондација ,,Фокус,, по четврти пат оваа година заедно со 30 мина моторџии од Велес го организираше новогодишното моторџиско дефиле. Овој пат Дедо Мраз на мотор подари 250 новогодишни пакетчиња на деца од социјално  немоќни семејства, но и на дваесетмината посетители на Дневниот центар за лица со посебни потреби. Дефилето започна на Плоштадот во центарот на градот.

dedo mraz na motor  dedo mraz 2