Warning: getimagesize(images/juni/humanitarna%20prestava.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/focusmk/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Warning: getimagesize(images/juni/humanitarna%20prestava%202.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/focusmk/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Warning: getimagesize(images/juni/kasi%20003.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/focusmk/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

На денот на хуманоста учениците од ОСУ „Јовче Тесличков“ од Велес ја одиграа претставата „Последен лет за Европа“ на текст од авторот м-р Стево Павловски, професор во ГУЦ „Здравко Цветковски“ од Скопје, кој помогна во режијата и изведувањето на претставата. Оваа претстава со поддршка на Фондација „Фокус“ доби хуманитарен карактер. Средствата собрани од продажбата на влезниците во износ од 10.430,00 денари се наменети за Фондот за поддршка на фондацијата, и ќе бидат употребени за партиципација за упис на факултет на најдобриот матурант кој потекнува од социјално – немоќно семејство.

humanitarna prestava  humanitarna prestava 2

Фондацијата „Фокус“  додели  уште една  финансиска помош за плаќање на  партиципација на една студентка за упис  на Факултетот за безбедност  при универзитетот „Св.Климент Охридски„  во државната квота за  учебната 2012/2013 година.

kasi 003

Фондација „Фокус“ предаде дел од  донираната облека и обувки на Здружението на трудови инвалиди од Велес кои понатаму ќе ја поделат на членовите и лицата на кои таков вид на помош им е потребна. Со ова заврши и последната дарителна акција, во која граѓаните самоиницијативно донираа.  

alista penzioneri  alsiata penzioneri1