Warning: getimagesize(images/mart-2012/Kendy%20047.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/focusmk/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

80 килограми зачин Пикантина фондација Фокус подели на народната кујна ,,Ѓаконија,, на Епархијата Повардарска и народната кујна при училиштето ,,Тодор Јанев,, во општина Чашка каде се храни најсиромашната категорија граѓани.

Kendy 047

 

Првите 22  пакети составени од облека, обувки и училишен прибор, стигнаа до оние на кои им се најпотреби.  Фондацијата „Фокус“ на овој начин, како што најави, симболично го одбележа  17-ти Окктомври „Денот за борба против сиромаштијата“.
 
Image

Донираните предмети беа собрани во текот на „Неделата на детето“ во рамки на големата хуманитарна акција „Од децата за децата“ реализирана во соработка со основните училишта во градот.
            Image Image
Распределбата на донацијата ќе продолжи и во текот на наредните денови со оглед на тоа дека се собраа донации од кои се направија пакети за над 100 деца.
заврши повеќе од успешно
Image
Просториите на Фондацијата „Фокус“ станаа претесни за да ги соберат сите детски донации кои се собираа во текот на Неделата посветена на детето. Учениците од сите основни училишта од градот и од с.Горно Оризари, дарујавќи кеси потешки и од нив самите ја направија оваа акција наменета за нивните врсници досега најуспешна.