Warning: getimagesize(http://scoutveles.org.mk/images/nasa/100_2803.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/focusmk/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Image

Младинскиот клуб при Фондацијата “Фокус” во рамките на проектот „Младите за отворено општество - Локална младинска иницијатива“, кој се реализира во партнерство со Младинскиот образовен форум (МОФ), финансиски поддржан од ФИООМ, на ден 17.06.2009 год (среда)  организираше на  јавен настан со наслов:

„Биди урбан во Велес “

Јавниот настан го организиравме со цел да се подигне урбаната култура помеѓу младите во Велес преку стрип цртање, ликовни работилници, промоција на фотографии, цртање на графити, музички настап, модерен балет и возење на ролерки.

„Предлагаме промена на Генералниот урбанистички план во Општина Велес, со кој локацијата на топилницата би се пренаменила во локација за изградба на стамбени објекти и мали и средни претпријатија“...