Warning: getimagesize(..//images/stories/key.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/focusmk/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Почитувани,

Фондација Фокус од Велес беше само една од повеќето јавно прозвани граѓански организации на прес конференцијата на иницијативата „Стоп операција Сорос“ на која лицето Цветин Чилиманов изнесе куп лаги со цел да ја дискредитира и прикаже како корумпирана, како локален штаб на опозициската СДСМ во Велес која добива пари од ФООМ за да урива власт и работи под нечии диктати.

 

Врз основа на член 30 став 3 од Статутот на Сојузот на Извидници на Македонија,  Старешинството на СИМ  распишува

 

 

КОНКУРС

за избор на Генерален секретар на СИМ

Сам и тој до тебе!

Image

Пријател – е асоцијација која се заснова  на емоции, регуларни бизнис контакти, или било кој друг тип на социјална состојба. Пријателството е интерперсонално комуницирање во просторот со различните актери во моменталната состојба, како што се: семејството, другари, сопруг(а), колеги, работата, клубовите, соседи и црквата/џамијата ....