Почитувани,

Фондација Фокус од Велес беше само една од повеќето јавно прозвани граѓански организации на прес конференцијата на иницијативата „Стоп операција Сорос“ на која лицето Цветин Чилиманов изнесе куп лаги со цел да ја дискредитира и прикаже како корумпирана, како локален штаб на опозициската СДСМ во Велес која добива пари од ФООМ за да урива власт и работи под нечии диктати.