Warning: getimagesize(images/stories/2011/pofalnica%202.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/focusmk/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Warning: getimagesize(images/stories/2011/pofalnica%201.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/focusmk/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Дебатерскиот тим при Фондацијата „Фокус“,  во состав: Моника Саздова, Дејан Ризински и Весна Радиновска, од Советот на општина Велес по повод 9-ти Номеври, денот на општина Велес доби 9-то Номевриска Пофалница.

За освоеното второ место и сребрениот медал на меѓународното дебатно првенство Macedonia Open 2011, ораганизирано од Младинскиот Образовен Форум, во конкуренција на дебатерски тимови од 8 држави и тоа: Република Македонија, Соединетите Американски  Држави, Романија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Албанија и Косово.