https://www.cialissansordonnancefr24.com/cialis-20mg-prix/

Во рамки на проектот „Мрежа за транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки“ во кој Фондација Фокус е партнер на Центарот за граѓански комуникации беше одржана дебата на која беа презентирани резултатите од  истражувањето и рангирањето на институциите според нивото на транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки.

Фондација Фокус денеска и посака добредојде на волонтрерката од Мировен корпус Хејли Хогенкамп од Охајо, САД. Дваесет и две годишната Хејли се запозна со вработените и дел од волонтерите на Фокус и изрази голема благодарност за срдечниот пречек. Волонтерката на Мировен корпус и Фокус ќе соработуваат во наредните две години, а од 5 декември годинава Хејли редовно ќе ја посетува Фондацијата и ќе помага во работата на тимот.

Велес, 27.04.2017 година Фондација за локален развој и демократија „Фокус“ од Велес ја формираше Комисијата за надзор и контрола што ќе ја следи работата и ќе ја има улогата на контрола врз работењето на Фондацијата. Членови на Комисијата се дипломираните економисти Гордана Јовева и Билјана Саздова и магистерот за јавни набавки Јонче Димковски.