Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

Oleedukator fin

Во клонот „Ѕвончица“ со малите пријатели на Фокус денеска, 15 октомври 2020 година, се одржа работилница на која учесниците во проектот беа едуцирани за значењето на дрвјата за чист воздух во животната средина. Децата прво раскажаа импресии од секојдневното набљудување на засадените билки и мешункасти плодови во жардиниерите на претходните едукативни работилници.

POU1

Училишната зелена детска приказна во ПОУ „Маца Овчарова“ започна на седми октомври 2020 година и убаво се совпадна со „Детската недела“, која секоја година се одбележува од 5 до 9 октомври со разни активности. Автор на приказната е Фондацијата за локален развој и демократија „Фокус“-Велес преку прооектот „Зелени детски градини“.

 120998520 691789321692616 8560365998247167304 n 1

Во месец септември 2020 година започнаа едукативните работилници од проектот „Зелени детски градини“ со дечињата од клон „Ѕвончица“ во ОЈУДГ „Димче Мирчев“ во Велес.