Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

 Фондација за локален развој и демократија „Фокус“,на 10 јануари 2018 година,одржа работилница со цел да се пристапи кон оформување нова организациска структура во управувањето и примарно во комуникациите внатре и со јавноста. Главни теми на работилницата беа идентификувана и проценета внатрешната организациска структура, како и ниво на функционалноста на програмската структура, влијанието на Фокус.

192512980 4327188400625333 3959714495409828183 n

Фондација „Фокус“ согласно планот на активности од Договорот за соработка со Здружението за хумано домување  „Хабитат Македонија“ во проектот „Одржлив урбан развој на ромските заедници“ во Велес, на 27 и 28 мај 2021 година, во салата за состаноци на Дом на НВО организираше и спроведе две работни средби со потенцијални членови на Локална лидерска група во Велес.