Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

prcorek2

Семејствата кои живеат на улицата „Богдан Каракостев“ над месноста Прцорек се евидентираат во теренското мапирање кое е една од активностите на проектот „Е-база на добро спакувани податоци за граѓани од социјално ранливи групи“ што партнерски го реализраат „Хаус од хоуп - Ленче Здравкин“ и Фондација „Фокус“.

Lencebaba fn

Започна теренското мапирање на семејствата од најранливте категории кои живеат на левата страна на градот. Од населбата Рамина до Спомен Костурницата теренот е поделен на четири дела. Таму живеат претежно грагани од турска и ромска заединица.

AZZA1

На работен состанок со директорката на Центарот за социјални работи Азиза Џини беше промовиран проектот „Е-база на добро спакувани податоци за граѓани од социјално ранливи групи“ регрант на „ВСС ЕФЕКТ - Банка за храна“.