Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

Zasadenitui1

Дрвореди од туи се засадени на 28 декември 2020 година викендов во дворовите на посебното основно училиште „Маца Овчарова“ и на клонот на ОУЈДГ „Димче Мирчев“ што се наоѓаат на левата страна на Велес. Ги засадија акцијашите ветерани на Работната бригада „Кочо Рацин“, поддржувачите на „Фокус“ и вработените откако претходно се ископаа дупките.

viber image 2020 12 10 15 18 25

Според подготвените Планови, од страна на психолозите во двете партнерски институции на Фондација „Фокус“, имплементирањето на активностите од проектот „Зелени детски градини“ започна со едукативен час на кои децата и учениците го изгледаа едукативниот детски филм „Семенко“.

02

На писмата со барање на донации во палети што Фондација „Фокус“ ги испрати до компаниите „Хемомак“ Велес и „Ронтис“ Велес стигна потврден одговор.