Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

POU1

Училишната зелена детска приказна во ПОУ „Маца Овчарова“ започна на седми октомври 2020 година и убаво се совпадна со „Детската недела“, која секоја година се одбележува од 5 до 9 октомври со разни активности. Автор на приказната е Фондацијата за локален развој и демократија „Фокус“-Велес преку прооектот „Зелени детски градини“.

 120998520 691789321692616 8560365998247167304 n 1

Во месец септември 2020 година започнаа едукативните работилници од проектот „Зелени детски градини“ со дечињата од клон „Ѕвончица“ во ОЈУДГ „Димче Мирчев“ во Велес.

ProektDetskizelenigradini fin

По оценката дека станува збор за квалитетно осмислен , едукативен, инклузивен, еколошки и особено потикнувачки за грижа за животната средина како и за здрав начин на исхрана за најмладата популација во градот Општина Велес одлучи со 71.150,00 денари да го поддржи проектот „Зелени детски градини“ на Фондација Фокус со партнерите.