Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

Kafesredbanaslovna

Кафе средбата на тема „Младите и граѓанскиот активизам“ се одржа на 21.09.2020 година на платото пред Н.Т „ Јордан Хаџи Константинов Џинот“ во Велес. Иако беше закажана во согласност со слободниот термин на Градоначалникот Аце Коцевски, тој го откажа своето присуство на два часа пред почетокот и не дојде ниту еден претставник на Одделението за јавни дејности на Општина Велес.

 

Kllubnamladi4

На настанот, одржан на 10.09.2020 , учествуваа вкупно 22 лица од кои 14 претставници на четирите средни училишта во Велес, 6 преставници на Клуб на млади на Фондација „Фокус“,извршен директор на Коалиција на младински организации „СЕГА“ од Прилеп и граѓански активист. Дебатата се одржа во паркот пред велешка Гимназија и средното хемиско училиште.

ParkGimnazija fin

Клубот на млади на Фондација за локален развој и демократија „Фокус “ Велес, како членка на Коалицијата на младински организации „СЕГА“, организира настан на тема „Младите и граѓанскиот активизам во Велес“.