Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

05.08.2016 , Велес, Жените Креативки вклучени во проектот „Економско зајакнување на жените од Вардарскиот регион“ на Фондација Фокус од Велес, во петокот во Младинскиот парк учествуваа на изложбен мини базар. Петнаесетина Креативки од Велес, Свети Николе, Чашка и Неготино, на штандови ги изложија своите креативни производи што ги изработија во текот на изминатите дваесет и седум месеци од почетокот на проектот. За време на четиричасовниот базар велешани имаа можност да видат и да купат разни парчиња рачно изработен накит, украсни предмети, како и парчиња гардероба изработена од природна волна.

Велес, 25.07.2016, Фондација за локален развој и демократија Фокус ги започна активностите за собирање средства за упис на студент од социјално немоќно семејство на еден од државните универзитети. Во саботата тимот на Фокус постави касичка во ресторанот на базен Снупи, како општествено одговорна фирма и ги повика присутните гости да донираат кој колку може.

Велес,20 јуни 2016, Фондација за локален развој и демократија „Фокус“ од неодамна започна со подготовките за реализирање на кампањата за собирање средства за запишување на студент од сиромашно семејство. Тимот на „Фокус“ еден месец работеше на изборот на слоганот и логото на кампањата, како и целокупна програма за медиумска кампања, што всушност се клучени елемени за нејзино успешно реалиизрање.

Оваа активност беше поддржана од Цивика мобилитас.