Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

jasslavicaruzica fin

Првата количина на заштитни маски, во своите домови, ја шијат шивачките Ружица Николова и Славица Костова. На машината оверлак им помага и пензионираната шивачка Стефанка Нешова. Со помош од волонтерки Буба Мишкова, Василка Најдовска и Јадранка Стефкова , се чистат и пеглаат маските што веќе го добија финалниот изглед. Ќе следи пакување на првата количина и предавање на болницата.

sienjenamaski fin

Почитувани велешани, граѓански активисти и општествено одговорни фирми како и поединци Фондација за локален развој и демократија „Фокус “ од Велес и ЈЗУ Општа болница Велес, партнерски, ја поддржаа иницијативата на пет обучени шивачки за волонтерско шиење на заштитни маски од дома за потребите на здравствените работници во јавните здравствени установи во Велес, кои се први на удар во справување со епидемијата на КОВИД 19. 

delenjepaketcnja

Ротари „Клуб Бели Мугри“ од Велес и Фондацја „Фокус“ од Велес за 21 дечиња од семејства во социјален ризик невработени родители и самохрани родители по шест пат ја организраа новогодишната забава во игротека.