Публикации

policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

Велес, 16 октомври 2015, Вози внимателно – некој те сака“, „Не седнувај зад волан пијан, за твојата забава ќе плаќа некој друг“, ова се само дел од пораките кои денеска неформална група средношколци активисти им ги упатија на младите велешки возачи. Со делење на флаери и брендирани шољи за кафе, на кои беа испишани разни пораки, тие се обидоа да ја подигнат свеста кај младите, додека седат зад волан или возат моторцикл, да ги почитуваат сообраќајните правила.

soobrakajna kultura 2  soobrakajna kultura 1

Велес, 05 октоври 2015, Во периодот од 28-ми септември до 4-ти октомври 2015 година беше реализирана младинската волонтерска акција „Млади, мурали и јавни простори“ која се одржа на неколку различни локации во Велес – Младински парк, Мал мост и Амфи-театар. На настанот присуствуваа 15 волонтери и истиот имаше за цел вклучување на младите во грижата за јавните простори и нивно креативно уредување, како и подигање на свеста на граѓаните за достапноста, уредувањето и грижата за јавните простори.

murali veles 5  murali veles 14

Велес, 17 јули 2015 - Иницијативниот одбор на младинскиот совет во општина Велес одржа јавна панел дискусија со цел преку отворена дискусија да се запознаат учесниците за младинските политики и младинското организирање во градот.
„Произлегоа и препораки до Советот на млади во општина Велес, како и за неговото работење. Исто така се дискутираше за Локалната младинска стратегија на општина Велес кој е јавно достапен документ, се прибираа предлози од присутните за истите да бидат доставени до општината и да влезат во препораки за Локалната младинска стратегија“, велат од советот.

panel diskusija 1  panel diskusija 2