Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

FokusmladiobukaSEGAmart20201

9.03.2020

На обуката „Младите и европските вредности“, што од 6 до 8 март, годинава, се одржа во Струга учествуваа претседателката на Клубот на млади на „Фокус“ Макфире Ахмедова и секретарот Ивана Мирчевска.

По шестмесечно реализирање на проектни активности, Фондација за локален развој и демократија Фокус Велес го финишираше проектот „Читај и меѓу редови“. Пред стотина ученици од Гимназиите во Велес и во Кавадарци, професори, директори, претставници на Граѓански здруженија и донаторите, тимот на Фокус ги презентираше постигнатите резултати од проектот.

По шестмесечно спроведување на проектни активности преку едуцирање на над 80 ученици од Гимназиите во Велес и Кавадарци за медиумска писменост и критичко мислење, Фондација за локален развој и демократија „Фокус“ Велес го реализира завршниот настан од проектот. Настанот ќе се одржи на 28 март 2019 година во ресторан Моклиште во Кавадарци, со почеток во 10 часот.