Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

FokusInfektivno fin

„Вие сте нашите Хероини“ им напишаа на медицинските сестри и лекарки од Инфективното одделение на Општа болница Велес и на Итна медицинска помош во Здравствен дом Велес членовите на Клуб на млади на Фондација Фокус. Денес,8 Март 2021 годна двете Признанија и 84 честитки им ги врачија.Со нив ја изразија благодарноста за се што здравствените работнички сторија во изминатата година кога несебично ги изложуваа своето здравје и животи во справувањето со тивкиот убиец „Ковид-19“. На примопредавањето, по повод 8 Март, Игор Стојков имаше емотивно искажување:

Untitled 3На ден 01.02.2021 и 02.02.2021, во просториите на Фондација за локален развој и демократија „ФОКУС“ се одржа обука на тема медиумска писменост. Проектот ‘’Млади за медиумска писменост’’ вклучи повеќе од 20 млади средношколци, студенти и волонтери кои стекнаа основни знаења за медиумска писменост и за лажни вести, како и начини за да се заштитат од истите.

Mladi rabotensostanok1

На работниот состанок што се одржа на 15 септември 2020 година беа присутни осум средношколци заедно со тројца претставници на Клуб на млади на Фондација „Фокус“.