Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

Фондацијата за локален развој и демократија ФОКУС , на сите оние кои несебично диброволоно даваат придонес на својата заедница, го

ЧЕСТИТА 5 Декември - Меѓународниот ден на ВОЛОНТЕРИТЕ

“Човекот е неразбран,нелогичен и себичен - НЕ Е ВАЖНО, САКАЈ ГО!
Стих од Мајка ТЕРЕЗА

Волонтирањето претставува една од основите на цивилното општество, афирмирајки го најблагородното во човекот-пацифизам, слобода, еднакви можности, безбедност и правда за сите луѓе.

 

Волонтерот е физичко лице кое дава услуги, вештини и знаења во интерес на друго лице, организација или заедницата, без директен личен интерес, на доброволна основа и без финансиска или друга лична добивка.

 

Бидете ...
Фокусирани
Објективни
Креативни
Уникатни
Силни
БИДЕТЕ СВОИ!