Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

skulptorska fin

Фондација „Фокус“ преку проект кој го аплцираше во Министерството за култура и помогна на Општина Велес да ја организира првата Mеѓународна скулпторска колонија во градот.

Свети Николе ,12.02.2018 година

Оставрувајќи ја мисијата и стратешките цели Фондација Фокус од  годинава  ја проширува соработката со општините  во Вардарски Плански регион. Освен во четирите општини Велес, Чашка, Градско и Лозово, Фокус поттикнат од локалните власти денеска доби можност да ги презентира своите капацитети за  идентификување на потребите на граѓаните и нивно застапување пред локалните власти. Фондација Фокус се одзва на поканата на градоначалникот  на општина Свети Николе м-р сашо Велковски.

Фондација за локален развој и демократија „Фокус“ Велес со претставник во Локалниот граѓански совет на општина Велес. Извршната директорка на „Фокус“ Убавка Јаневска е дел од телото што општината неодамна го формираше со цел да овозможи максимална отвореност на институцијата преку поголема вклученост на граѓанскиот сектор во процесот на донесување на одлуки и мислења.