3.05.2007 – Презентација на ПроКредит банка - соработка на банката со НВО

ImageАко читателот на овие редови веќе стана нетрпелив очекувајќи конечно да биде споменат бизнис секторот, еве убава вест. ЕВЕ ГО! ПроКредит банка ги претстави своите можности пред НВО секторот во Велес. Разговаравме за поволни услови за НВО и за можностите за заеднички придонес во заедницата. Со здружени сили за Велес ќе има силно светнат ден.
ImageОд градоначалниците на четирите општини (Велес, Градско, Лозово и Чашка) ја добивме целосната поддршка за реализација на проектот „Општини според визија на граѓаните“, финансиски поддржан од Фондацијата Институт отворено општество Македонија

  • Работилница за закон за волонтерство во соработка со ЦИРА
  • Работилница за Закон за донации и спонзорства во соработка со ФИООМ
  • Дебата за улогата на Комисиите за односи меѓу заедниците во општините: Велес, Градско, Лозово и Чашка во соработка со ЗГ „Заеднички вредности“
  • учество на трибина “ЕУ стандарди за животната средина”