Warning: getimagesize(images/april-2012/fokus%20dogovor%20007.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/focusmk/public_html/plugins/content/smartresizer/smartresizer.php on line 468

Фондацијата за локален развој и демократија  ,,Фокус,, потпиша договор за  реализација на проектот ,,Промоција на убавините на Чашка,, финансиран од Институтот за човекови права „Лудвиг Болтцман“, Австриската агенција за развој, Министерството за труд и социјална политика и поддршка од општина Чашка.

fokus dogovor 007

Дополнета страната wiki.mk со 15 нови статии од областа на културата,историјата и значајни личности за Велес и регионот.

wikimk3

Фондација  „Фокус“во партнерска соработка  со Фондацијата  „Метаморфозис“  во рамки на  проектот „Децентрализирана соработка помеѓу Македонија и регионот Долна Нормандија“ ја реализираа првата обука.
11-те учесници на првата обука  подготвија и внесоа статии за Велес и регионот на веб порталот www.wiki.mk. На овој начин тие ја збогатија страната со интересни и корисни информации од различни области : култура, туризам, значајни личности, објекти, настани и сл. 

wikiobuka1