Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

Затворенa е истрагата против Фондација за локален развој и демократија „Фокус“ од Велес и против дваесетте организации и фондации, соопшти вчера министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. Тој пред претставниците на Фокус и останатите граѓански здуженија истакна дека не се обезбедени докази за субјектите кои биле предмет на криминалистичка обработка.

ort1

Во рамки на проектот „Силни граѓански организации за позитивни социјални промени“, финансиски поддржан од ЕУ, Организацијата ОРТ го започна менторството за институционална поддршка на Фондацијата за локален развој и демократија Фокус.

UO1

Се конституираше новиот состав на Одборот на Фондација „Фокус“ со мандат во периодот 2017 – 2020 година. Конститутивната седница се одржа на 09.10.2017 година, на која присуствуваа новите членови на одборот: Пенчо Јаневски, Љубица Јаневска, Ленче Здравкин и Стефан Каракачанов. 

Одборот, едногласно за Претседател го избра  Пенчо Јаневски, кому ова му е втор мандат.