Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

ProektDetskizelenigradini fin

8.05.2020

Проектот: „Детски зелени градини“ на Фондација „Фокус“ ја доби финансиската поддршка на конкурсот за распределување на средства за финансирање и реализирање на програми, проекти и други активности од областа на животната средина за 2020 година на Министерството за заштита на животна средина и просторно планирање.

e bazazgrizen bolen sogragjanin

Тимот на „Фондација Фокус“ и „Хаус од хоуп – Ленче Здравкин“ вклучен во реализацијата на проектот „Е-база на добро спакувани податоци на граѓани од социјално ранливи групи“ при реализацијата на мапирањето случајно го откри лицето С.А (59), болен од хемофилија на кого му беше потребна здравствена помош.

E baza1

На 24 јануари 2020 година се одржа промотивен настан за подигнување на јавната свест за борба против сиромаштија и глад со претставници на повеќе граѓански организации, верски заедници, донатори и поддржувачи во Велес.