Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

ams logo

„Младинска инфо зона во Младински центар Велес“ е насловот на проектот со кој Фондација „Фокус“ обезбеди финансиска поддршка од Агенцијата за млади и спорт на Северна Македонија.

FokusInfektivno fin

„Вие сте нашите Хероини“ им напишаа на медицинските сестри и лекарки од Инфективното одделение на Општа болница Велес и на Итна медицинска помош во Здравствен дом Велес членовите на Клуб на млади на Фондација Фокус. Денес,8 Март 2021 годна двете Признанија и 84 честитки им ги врачија.Со нив ја изразија благодарноста за се што здравствените работнички сторија во изминатата година кога несебично ги изложуваа своето здравје и животи во справувањето со тивкиот убиец „Ковид-19“. На примопредавањето, по повод 8 Март, Игор Стојков имаше емотивно искажување:

Untitled 3На ден 01.02.2021 и 02.02.2021, во просториите на Фондација за локален развој и демократија „ФОКУС“ се одржа обука на тема медиумска писменост. Проектот ‘’Млади за медиумска писменост’’ вклучи повеќе од 20 млади средношколци, студенти и волонтери кои стекнаа основни знаења за медиумска писменост и за лажни вести, како и начини за да се заштитат од истите.