Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

                                                       

Во Струга, од 4 до 6 моември 2022 година, се одржа обука за модератори на фокус групи на проектот ,,Млади медиуми” на Коалиција за младински организации „Сега“ во соработка со Радио МОФ и УГД-ФМ Универзитетско радио, поддржан од страна на  Академија „Дојче Веле“.

Претставник од Фондација за локален развој и демократија ,,Фокус” беше Ивана Мирчевска којашто е дел од Клуб на млади на Фондација „Фокус“.

Мирчевска интензивно ги следеше предавањата во текот на обуката коишто се однесуваа на видови на медиуми, информации за медиумите, медиа култура, лажни вести, значењето на поимот фокус група, улогата, техниките и медиа навики на модераторот.

Како задача од обуката Мирчевска ќе спроведе во Велес работилница со фокус група на млади за да им ги пренесе искуствата и стекнатите знаења за медиумите, медиумската писменост, лажните вести итн.

                                                                      

Фондација за локален развој и демократија ФОКУС – Велес објавува јавен повик за набавка на паметна табла во рамки на проектот „Младинска инфо зона во Младински центар Велес“ финансиски поддржан од Агенција за млади и спорт на Северна Македонија.

За потребите на инфо зоната во младинскиот центар Велес се набавува паметна табла којашто ги има следниве спецификации:

 

-Големина: 80''+

-Прецизност: Помалку од (<) 2mm

-Мулти-допир

-Подршка за  Windows оперативен систем

-Поддршка на Microsoft Office програми

-Вклучен софтвер

-Вклучени додатоци(пенкало, usb кабел, упатство итн)

-Вклучена монтажа

 

Понудите да се испратат на следната е-маил адреса:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Крајниот рок за испорака на понудите од страна на фирмите е : 10.09.2021

Фондација за локален развој и демократија ФОКУС – Велес објавува јавен повик за ангажирање на ИТ фирма/ експерт за ИТ за изработка на Младински информативен веб портал во рамки на проектот „Младинска инфо зона во Младински центар Велес“ финансиски поддржан од Агенција за млади и спорт на Северна Македонија.

 

ИТ фирмата или ИТ експертот потребно е на е-маил да испратат : 

 

  • C.V.
  • Предлог цена за креирање на Младински веб портал за потребите на проектот
  • Цена на техничка поддршка на искреираниот веб портал

 

Потребните документи да се испратат на следната е-маил адреса:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Рокот за пријавување е 7 дена од објавата на повикот.