Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

ПОКАНА

За присуство на работилница за идентификација на граѓанските приоритети за 2010 година.

Почитувани,

Општина Чашка и Фондацијата за локален развој и демократија ,,ФОКУС,, -Велес организираат  работилница за идентификација на граѓанските приоритети за 2010 година.

Приоритетите кои ќе бидат предложени на работилницата од страна на месните заедници и невладините организации, ќе бидат доставени до општинските служби и Советот на општината со цел да бидат земени предвид при подговтовка на Нацрт програмите на општината за 2010 година.

За таа цел, Ве покануваме да присуствувате на работилницата закажана за 20.10.2009 год. (вторник) во интернатот во ОУ ,,Тодор Јанев,, во Чашка со почеток во 12 часот.


Со поканата Ви го доставуваме и предвидениот дневен ред на работилницата.

Фондацијата ,,ФОКУС,, за сите присутни учесници ќе обезбеди превоз, печатени материјали и освежување.

Со надеж дека ќе ја прифатите поканата за присуство Ве поздравуваме.

 

Во тек е изготвувањето на нацрт-програмите за активностите на Општина Велес во 2010 година во областа на: образованието, културата, социјална и здравствена заштита, спорт, млади и поддршка на НВО секторот. Сите институции, здруженија на граѓани и поединци кои имаат проекти од поширок интерес на заедницата и конструктивни предлози и идеи за активности што треба да се реализираат во 2010 година, можат да доставуваат свои предлози.

 

Предлозите се доставуваат до Општина Велес, Одделение за образование, култура, здравство, социјална заштита, спорт и соработка со здруженија на граѓани и фондации, ул. „Панко Брашнар“ бр.1 или во електронска форма на e-mail: katica.cadieva@veles.gov.mk. најдоцна до 16.10.2009 година.

 

Фондацијата Фокус со финансиска поддршка од Институтот за Трајни Заедници (ИТЗ), преку фондови на Агенцијата на Соединетите Американски Држави (УСАИД) го објавува следниов:

 

ЈАВЕН ПОВИК ЗА КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ ЗА ПОДГОТОВКА НА СТРАТЕГИЈА

ЗА ФИНАНСИСКА ОДРЖЛИВОСТ НА ФОНДАЦИЈАТА

Од избраниот консултант се очекува да:

- Подготви предлог методологија за подготовка на стратегија за финансиска одржливост;

- Подготови и фацилитира работилница за креирање стратегија;

- Одржи дополнителни консултативни средби за доработка на стратегијата.

Кандидатите треба да ги исполнaт следниве услови:

*Да имаат искуство во одржување обуки и работилници за подготовка на стратегии за финансиска одржливост на организации;

*Да ја познаваат работата на непрофитниот сектор.

При аплицирањето, кандидатите треба да достават:

*Кратка биографија;

*Предлог методологија и динамика за подготовка на стратегија за финансиска одржливост ;

*Предлог програма за работилница;

*Цена на чинење на услугата.

Ангажманот се однесува на најмногу 10 работни денови заклучно до 10 октомври 2009.

Документите, може да се достават лично во просториите на Фондацијата или да се испратат на следните адреси:

Фондација за локален развој и демократија „Фокус“-Велес

на ул. „Трајче Панов“ 22, 1400 Велес,

со назнака ЗА ЈАВЕН ПОВИКE-mail:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Јавниот повик е отворен до 28 август 2009 година. Избраниот кандидат ќе биде контактиран најдоцна до 09 септември 2009 год.

 

Дополнителни информации за јавниот повик може да се добијат на веб страната на Фондацијата, www.focus.org.mk

ПОВЕЌЕ