Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

e bazazgrizen bolen sogragjanin

Тимот на „Фондација Фокус“ и „Хаус од хоуп – Ленче Здравкин“ вклучен во реализацијата на проектот „Е-база на добро спакувани податоци на граѓани од социјално ранливи групи“ при реализацијата на мапирањето случајно го откри лицето С.А (59), болен од хемофилија на кого му беше потребна здравствена помош.

E baza1

На 24 јануари 2020 година се одржа промотивен настан за подигнување на јавната свест за борба против сиромаштија и глад со претставници на повеќе граѓански организации, верски заедници, донатори и поддржувачи во Велес.

lencevercavesa fn

На 22 ноември 2019 година, извршната директорка на Фондација „Фокус“ Убавка Јаневска и претседателката на „Хаус оф хоуп“ Ленче Здравкин остварија работна средба со претставничките на општина Велес на која беше промовиран проектот.