Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

Продолжувајќи ја соработката со општина Лозово а со цел интезивирање на партнерството за решавање на потреби и проблеми на граѓаните од општината на ден 18.01.2018 година претставници на Фондација за локален развој и демократија Фокус Велес имаа работна средба со градоначалникот на општина Лозово, Аце Велковски и претставници на администрацијата. На оваа средба се разговараше за приоритетните теми на граѓаните во општината во кои Фондацијата ќе се вклучи во нивно решавање преку проектни и програмски активности.

Во рамки на проектот „Мрежа за транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки“ во кој Фондација Фокус е партнер на Центарот за граѓански комуникации беше одржана дебата на која беа презентирани резултатите од  истражувањето и рангирањето на институциите според нивото на транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки.

Фондација Фокус денеска и посака добредојде на волонтрерката од Мировен корпус Хејли Хогенкамп од Охајо, САД. Дваесет и две годишната Хејли се запозна со вработените и дел од волонтерите на Фокус и изрази голема благодарност за срдечниот пречек. Волонтерката на Мировен корпус и Фокус ќе соработуваат во наредните две години, а од 5 декември годинава Хејли редовно ќе ја посетува Фондацијата и ќе помага во работата на тимот.