Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

ВЕ ПОВИКУВА НА

ПРОТЕСТ ПРОТИВ РЕСТАРТИРАЊЕТО НА ТОПЛНИЦАТА

на 10 јуни 2008 год. (вторник), во 19.00 часот

место: ПЛОШТАД СРМААЛЕ

- ЕДЕН ЌЕ МОРА ДА СИ ОДИ -

- One must leave -

ГОЛЕМ Музичко Забавен Хепенинг

во Младински Парк, на 09.06.2008(понеделник)
со почеток во20.00 часот

Против рестартот на велешката топилница

ЗАЗЕЛЕНИ го црното”!!

НАСТАПУВААТ ПОЗНАТИ ВЕЛЕШКИ ЅВЕЗДИ !!!

организирано од Младинскиот клуб на Фондација ФОКУС и
Младински Образовен Форум
 
финансирано од ФИООМ

До
Г-дин Бранко Црвенковски,Претседател на Република Македонија
Г-дин Никола Груевски,Претседател на Владата на Република Македонија
Г-дин Џелил Бајрами,Министер за животна средина и просторно планирање
Г-дин Ерван Фуере, Шеф на Делегацијата на ЕК и Амбасадор на ЕУ во Република Македонија
Електронски и пишани медиуми

... Врз основа на сите овие факти Зелената коалиција на Велес бара:

1.Да не дозволите рестартирање на топилницата на истата локација;
2.Да поддржите измена на ГУП со која локацијата на топилницата ќе се пренамени во зона за живеење и мало стопанство;
3.Фабриката да се дислоцира на локација 18 км јужно од градот, до „Хемиска индустрија“-Велес;
4.При рестартирањето на топилницата да вложите средства за дислокација на фабриката, во име на обештетување на граѓаните од 30 годишното загадување;
5.Во донесувањето на  сите одлуки поврзани со топилницата да ги вклучите граѓаните на Велес;  ....