Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1
 
Image
 
ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА ТРИБИНА
Велес, 18 јуни 2010, сала на Општина Велес, 18 часот

 

Иницијативата „Граѓани за Eвропска Македонија“ (ГЕМ) започна нова серија средби со македонските граѓани. На 18 јуни 2010 ГЕМ организира трибина во Велес, во салата на Општина Велес, со почеток во 18 часот.

Иницијаторите (Владимир Милчин, Бранко Героски, Никола Гелевски, Роберто Беличанец, Мерсел Биљали и Жарко Трајаноски) и членовите на ГЕМ ќе продискутираат со граѓаните на тема
Можеме ли во НАТО и ЕУ без компромис?
Македонија се наоѓа во еден од позначајните моменти во процесот на евроинтеграција, а тоа е поводот за средба и конструктивна дебата со граѓаните.Со почит,
Граѓани за Eвропска Македонија

Image
 

сабота 05 јуни 2010 година, од 12:00 - 00:00 свртете на

077 143 143

повик 100.00 ден. со вклучен ДДВ

 

070 143 133

повик 100.00 ден. без вклучен ДДВ

Здружението КОНЕКТ, Скопје го издаде водичот „Патот до ефективна поддршка на заедницата“ тој е првиот прирачник за корпоративна филантропија издаден во Р. Македонија.
Тој ќе им помогне на претпријатијата да ги осмислат своите приоди на корпоративна филантропија и на тој начин да ги зголемат ефектите од донациите за претпријатието како и за пошироката заедница.
Водичот е прилагоден на потребите на модерните раководители и е илустриран со примери од регионот како и приказни на позитивни примери од праксата на неколку македонски претпријатија.
Водичот е во издание на Конект, автор е Никица Кусиникова и е достапна на македонски и англиски јазик. Публикација е реализирана во соработка со Македонскиот институт за медиуми и Високата школа за новинарство и за односи со јавноста, а во рамки на Проектот за зајакнување на граѓанското општество.

Доколку сте заинтересирани да добиете примерок од публикацијата во печатена форма, Ве молиме контактирајте ги КОНЕКТ .

Електронската верзија на македонски и англиски јазик е достапна тука