Публикации

 
policy briefweb 2
javni nabavkiweb 2
Fokus Analiza2018 v4 web 1

Велес, 27 декември 2014 - во Кафе бар Чао се одржа Изложбата на фотографии со наслов „Визуелно пишување“, како завршен настан на Медиа Арт клубот во Велес. Изложбата претставува селекција од најдобро изработените дела, кои не само што за краток период успеаа да постигнат едно солидно техничко ниво на изработка, туку и внесоа особен личен израз, поради кој исходот од работилниците е повеќе од успешен.

izlozba mladi 3   izlozba mladi 1

Велес, 12 декември 2014 - на импровизиран ѕид, случајните минувачи имаа можност да ги искажат своите размислувања и идеи како Велес да биде подобро место за живеење. На Велес му треба......  беше насловот на настанот за промоција на иницијативата за креирање на локален младински  совет.

na veles mu treba 1    na veles mu treba 4

Велес, 28 ноември 2014 - презентацијата на структурата на органите на локалната самоурава и нејзините надлежности беше последниот тренинг обука од низата тренинзи кои Младинскиот Образовен Форум ги организира со цел креирање Младински Локален Совет.
Работењето и начинот на функционирање и дејствување на локалната самоуправа се многу важни за младите кој се вклучени во иницијативата за формирање совет на млади.

lms-trening 3   lms-trening 4