Во тек е изготвувањето на нацрт-програмите за активностите на Општина Велес во 2010 година во областа на: образованието, културата, социјална и здравствена заштита, спорт, млади и поддршка на НВО секторот. Сите институции, здруженија на граѓани и поединци кои имаат проекти од поширок интерес на заедницата и конструктивни предлози и идеи за активности што треба да се реализираат во 2010 година, можат да доставуваат свои предлози.

 

Предлозите се доставуваат до Општина Велес, Одделение за образование, култура, здравство, социјална заштита, спорт и соработка со здруженија на граѓани и фондации, ул. „Панко Брашнар“ бр.1 или во електронска форма на e-mail: katica.cadieva@veles.gov.mk. најдоцна до 16.10.2009 година.

 

Фондацијата Фокус со финансиска поддршка од Институтот за Трајни Заедници (ИТЗ), преку фондови на Агенцијата на Соединетите Американски Држави (УСАИД) го објавува следниов:

 

ЈАВЕН ПОВИК ЗА КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ ЗА ПОДГОТОВКА НА СТРАТЕГИЈА

ЗА ФИНАНСИСКА ОДРЖЛИВОСТ НА ФОНДАЦИЈАТА

Од избраниот консултант се очекува да:

- Подготви предлог методологија за подготовка на стратегија за финансиска одржливост;

- Подготови и фацилитира работилница за креирање стратегија;

- Одржи дополнителни консултативни средби за доработка на стратегијата.

Кандидатите треба да ги исполнaт следниве услови:

*Да имаат искуство во одржување обуки и работилници за подготовка на стратегии за финансиска одржливост на организации;

*Да ја познаваат работата на непрофитниот сектор.

При аплицирањето, кандидатите треба да достават:

*Кратка биографија;

*Предлог методологија и динамика за подготовка на стратегија за финансиска одржливост ;

*Предлог програма за работилница;

*Цена на чинење на услугата.

Ангажманот се однесува на најмногу 10 работни денови заклучно до 10 октомври 2009.

Документите, може да се достават лично во просториите на Фондацијата или да се испратат на следните адреси:

Фондација за локален развој и демократија „Фокус“-Велес

на ул. „Трајче Панов“ 22, 1400 Велес,

со назнака ЗА ЈАВЕН ПОВИКE-mail:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Јавниот повик е отворен до 28 август 2009 година. Избраниот кандидат ќе биде контактиран најдоцна до 09 септември 2009 год.

 

Дополнителни информации за јавниот повик може да се добијат на веб страната на Фондацијата, www.focus.org.mk

ПОВЕЌЕ

Управниот одбор на Фондацијата за локален развој и демократија ФОКУС - Велес,на 21 јули 2009 год. (вторник) со почеток во 12.00 часот, во просториите на Фондацијата ќе ја одржи дванаесетата седница.